14.10.2013
dariknews.bg/view_article.php?article_id=1158100
Екип от преподаватели по туризъм на частната гимназия по туризъм и предприемачество ,,Райко Цончев’’ към Висше училище Международен колеж взе участие в IV-та работна среща по проекта ,,Концепции за обучение по екотуризъм’’ в Перуджа, Италия.

Преподавателите и учениците от гимназията работят по проекта от октомври  2012 г. и досега са взели участие в работните срещи в Гърция, Великобритания и България. Участници в проекта са образователни институции и представители на бизнеса в областта на екотуризма от шест европейски държави. Целите на проекта са уеднаквяване на образователните изисквания и изработване на общи критерии по отношение на необходимите професионални компетенции за работещите в сферата на екотуризма.
Програмата включва посещения на туристически и производствени фирми, които представляват примери за добра практика в тази област. Срещите с представители на местни туристически организации и представители на държавни институции  също са част от проявите на проекта.
Учебните предмети екотуризъм, основи на туризма, география на туризма и мениджмънт в туризма се преподават на английски език в гимназия ,,Райко Цончев‘‘ от създаването й.

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top