Във връзка със спечелен проект на тема „Непрекъснато професионално усъвършенстване-ключ към иновативно образование“ по програма Еразъм+, КД1 учители от Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“  проведоха уоркшоп с цел разпространение на резултати и личен опит от участието си в мобилности с цел обучение.

Целта на проекта е подобряване на професионалните компетенции на училищния персонал чрез придобиване на знания и опит от европейското иновативно образование и подготовка на  служителите за работа в иновативно училище.

В рамките на проекта са заложени шест мобилности, които се изразяват в участие в структурирани курсове в областта на информационни и комуникационни технологии, съдържателно-езиково интегрирано обучение (CLIL) и разработването на проекти по програма Еразъм+ КД2.

До този момент са изпълнени три мобилности в рамките на проекта. По този повод учителите, участвали в тях споделиха придобитите знания и умения сред свои колеги по време на организиран от тях уоркшоп. Два от трите едноседмични структурирани курса се проведоха в Италия, а третият в Малта.


ЧПГТП „Райко Цончев“, гр. Добрич обявява резултати от Процедура за кандидатстване по проект Еразъм+ КД1 за участие в мобилности на училищен персонал в рамките на одобрен проект по КД1 "Мобилност", сектор "Училищно образование", Програма „Еразъм+“ „Непрекъснато професионално усъвършенстване-ключ към иновативно образование“ (2017-1-BG01-KA101-036113):

1.    Жулияна Георгиева: THERE’S AN APP FOR THAT! EXPLORING THE BEST APPS FOR TEACHING AND STUDENT LEARNING – FLORENCE Флоренция, Италия

2.    Силвия Колева: EUROPEAN SCHOOL DEVELOPMENT: PLANNING AND MANAGING ERASMUS+ PROJECTS Рим, Италия  

3.    Марияна Тодорова: CLIL-PRACTICAL METHODOLOGY FOR TEACHERS WORKING WITH CLIL  Сейнт Джулиънс, Малта

4.    Драгомир Цукев: CLIL FOR LEARNING-MOVIDEA Гранада, Испания

5.    Мария Кирилова: INTEGRATING ICT AND NEW TECHNOLOGIES INTO TEACHING AND EDUCATION Болоня,Италия  

6.    Валентин Генов: LET´S MAKE OUR SCHOOL MORE INTERNATIONAL: EUROPEAN PROJECT PLANNING, DESIGN, MANAGEMENT AND FUNDING UNDER ERASMUS+. Мадрид, Испания

 

Момичета от нашата гимназия представиха успешно бизнес идея в международен форум

Янина Донева от 9-ти клас и Михаела Михайлова от 11-ти клас на ЧПГПТ „Райко Цончев” се класираха на второ място в изложение на иновативни идеи за виртуалния пазар.

Прочети още...

Успешно приключи поредната мобилност по проект на програма „Леонардо да Винчи” – Партньорства, до Белгия. В мобилността взеха участие двама преподаватели от ЧПГТП „Райко Цончев” и двама ученика от 9-ти и 10-ти клас, изучаващи технологичен профил – туризъм.

Прочети още...

Подкатегории

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top