„Какво трябва да знаем за себе си, за да изберем професия?” – обсъждаха ученици от единадесети и дванадесети клас на ЧПГТП „Р. Цончев” в Център за кариерно ориентиране – гр. Добрич.

Чрез участието си в организирани от кариерните консултанти игри, учениците тренираха уменията си за себепредставяне и самооценка на своите силни и слаби страни. Интересите на личността – свързани със свободното време, с най-добрите постижения по определени предмети или дейности, уменията, способностите, ценностите – независимост, добри доходи, власт, творчество и т.н., бяха обособени от дискутиращите като ключови елементи за оптимално кариерно ориентиране. След представените тематични филми, възпитаниците на частната гимназия обобщиха основните правила за писане на CV, мотивационно писмо и разгледаха примери от практиката.
Бъдещите кандидати за работа се справиха и с предизвикателството да участват в подборни процедури. В организираното интервю за работа, учениците умело представиха приоритетите си и демонстрираха увереност в своята подготовка, професионални качества и способности.
Център за кариерно ориентиране – гр. Добрич е създаден по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top