Днес, 3 май 2016 г., ученици от гимназия "Райко Цончев" се срещнаха с кмета на община Добрич, Йордан Йорданов. Поводът беше наградата от 100 дръвчета, които гимназията спечели в съревнование, организирано от gorata.bg.

Каузата на учиците от IXa и IXб класове за една по-чиста България бе подкрепена от близа 1000 души и облагородяването на града ни със сто дръвчета вече е на път да се осъществи.

На срещата постигнахме съгласие дръвчетата да се посеят в квартал на града и по този начин да се възроди парково пространство, където живущите да прекарват своето време за отдих. Засяването ще се осъществи през септември с помощта на община град Добрич, откъдето обещаха и допълнителни удобства за парковото пространство, като пейки и алеи.

Учениците разговаряха с г-н Йорданов на теми като благотворителност, управление, политика, а той от своя страна ги поздрави за смелостта и отговорността да вършат неща, с които да създават промени и да оказват влияние.

Като благодарност за оказаната подкрепа, учениците от гимназия "Райко Цончев" подариха на кметския екип картина, рисувана от възпитаници на училището.

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top