В деня на българската просвета и култура и на славянска писменост, в тържественото шествие се включиха ученици и учители от Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев”.

Гимназията вече осма година предлага възможност на обучаващите се, в креативна образователна среда, да свържат бъдещето си с модерния туризъм или да придобият умения за предприемане и управление на собствен бизнес, а заедно с това да усвоят отлично английски и втори чужд език по техен избор.

ПГТП „Райко Цончев“ предлага практически-ориентирано образование, участие на учениците в различни национални и европейски проекти, както и посещения в чужбина за всеки ученик по време на обучението му в гимназията.

Учениците се обучават в два профила: „Туризъм“ и „Предприемачество“ с изучаване на предмети на английски език и придобиване на международни езикови сертификати в края на обучението. Обучението се води от квалифицирани учители по туризъм, предприемачество, икономика и др. На всеки ученик се предоставя възможност да получи стипендия за целия период на обучение, в зависимост от постигнатите резултати след всеки срок.

Въпреки краткото си съществуване, гимназията е заела трайно място сред най-добрите образователни институции в гр.Добрич. Нейните възпитаници могат да се гордеят с високите резултати постигнати в усвояването на учебното съдържание. Много добри резултати показват и при участието си в общинските и областни кръгове на олимпиади и конкурси по различните учебни предмети.

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top