По повод на Световната седмица на предприемачеството по инициатива на Junior Achievement Bulgaria на 21 ноември в Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ се проведе иновационен лагер за млади предприемачи.

В лагера се включиха тридесет ученици от три училища от град Добрич: ПГТП „Райко Цончев“, СУ „Димитър Талев“ и „СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В началото на събитието учениците се срещнаха с доброволци-предприемачи, които представиха собствени реализирани бизнес проекти. След това, участниците бяха разделени на отбори, чрез кратка игра за разчупване на леда.

Казусът, по който всички работиха бе предоставен от JA Bulgaria. В рамките на няколко часа отборите трябваше да намерят решение на проблема с изчезването на пчелите, след което да презентират своята идея пред жури. Към отборите се присъединиха и международни студенти от Висше училище по мениджмънт, в ролята на ментори, които имаха за задача да подпомагат работата на младежите, давайки им насоки как да развият идеите си.


Победителите

Първите три най-добре справили се отбора получиха специални награди, сред които стипендии за обучение във ВУМ, предметни награди, книги на английски език, а всички останали участници – сертификати. Всички дейности, включени в лагера, се проведоха на англиийски език.


Второ място


Трето място

 

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top