С вълнуваща среща разговор в сряда започна едногодишната програма на гимназия "Райко Цончев", наречена "На училище извън училище". 

В едно от фоайетата на Драматичен театър "Йордан Йовков"  ученици от  VIII, X и XI клас имаха уникалната възможност  да видят отблизо актьорския състав на гостуващия спектакъл "Бел Ами", създаден от Юрий Дачев  по едноименния роман на Ги дьо Мопасан.  Най-очаквана бе срещата с Калин Врачански, който изпълнява главната роля в пиесата. Актьорът  се справи блестящо с отправеното предизвикателство да "изиграе романа за една минута".  Показа на публиката  какво  прави героят му Жорж Дюроа със сърцата на четири жени, влюбени в него до полуда. Партнираха му четири чаровни млади дами от XI клас на гимназията.


    Учениците имаха възможност да зададат  и своите въпроси към  артистите. Разговорът се превърна в истински урок за универсалните ценности в живота на човека - за целта и средствата по пътя към  постигането й, за фалша и истинската любов, за разума и лековерието.  С тона на мъдрец и от висотата на големия житейски опит най-възрастният от актьорите - Васил Банов - посъветва младите да бъдат разумни в любовта и заключи, че на света има само една любов - тази на майка към дете.


    Събитието, инициирано от преподавателя по български език и литература д-р Маргарита Христова, се осъществи с любезното съдействие и подкрепата на ръководството на ЧПГТП в лицето на г-н Валентин Генов и г-жа Силвия Стоянова.
    Програмата "На училище извън училище" продължава с още много интересни събития, срещи, открити практики и уроци, първите от които са планувани за  началото на месец октомври.

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top