Осмокласниците от гимназия "Райко Цончев", Анжела, Ферея, Антоан и Дилян, заедно със своя учител по литература, г-жа Маргарита Христова, днес представиха в открит урок метода на моделирането при четене и възприемане на биографията на личностите Райко Цончев и Николай Лилиев.

Още снимки от нашата галерия

Учениците сами презентираха биграфиите на двамата българи пред класа и гостите, а след това синтезираха модела им на житейска философия и го поставиха в съвременните условия, в които ние живеем. Всеки успя да наложи моделите на Цончев и Лилиев върху собствения си живот и да отговори успешни ли биха били те за съвремието ни.

Специален гост на открития урок беше и г-жа Надежда Иванова, уредник от отдел „Възраждане" в Регионалния исторически музей, Добрич. Тя също представи интересни факти от историята, свързани както със самия Райко Цончев, така и със сина му и с училището, което и двамата спонсорират.

Г-жа Иванова изрази и желанието си да подкрепи участието на гимназия "Райко Цончев", и по-специално учениците от 8а клас, в съвместното честване на юбилейните 160 години от рождението на Райко Цончев.

Още снимки от нашата галерия.

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top