Ученици от гимназия „Райко Цончев“ засадиха днес 10 брези в района около училището. Дръвчетата се осигуряват със съдействието на Община Добрич от разсадника, в който се отглеждат  различни растителни видове.

Вижте още снимки от събитието

Инициативата на младежите от Частната гимназия е представена пред кмета Йордан Йорданов, с който е проведена среща през месец април тази година. Младите добричлии са запознали градоначалника със своята инициатива и желание Добрич да бъде зелен и красив с много растителност и дървета.

Те са информирали кмета, че са спечелили 100 дръвчета от сайта www.gorata.bg, които желаят да бъдат засадени на посочено от общината място. Поради младата им възраст, спечелените по проекта дръвчета са засадени за доотглеждане в разсадника, стопанисван от Община град Добрич, а от там за засаждане са предоставени школувани фиданки. След доотглеждането им, стоте дръвчета ще бъдат засадени в зелените площи в града. Каузата на учениците от X клас за една по-чиста България бе подкрепена от близо 1000 души и облагородяването на града ни с повече дръвчета вече е на път да се осъществи.

 

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top