Edmodo е социална платформа за обучение, сайт за учители, ученици и родители. Той се предлага на пазара, като Facebook за училищата.

Влезте в EDMODO.

Текущи приложения на Edmodo включват публикуване задачи, създаване на анкети за студентски отговори, вграждане на видео клипове, създаване на учебни групи, публикуване викторини за ученици да предприемат, и създаване на календар на събития и задачи. Студентите могат да завиват в командировки или качване на задачи за техните учители, за да видите и клас. Учителите могат да поясняват задачите директно в Edmodo да предостави незабавна обратна връзка.

Родителите също могат да разглеждат този сайт, или под потребителско име на детето им или те могат да създадат тяхна собствена сметка. Сметките за майки позволяват на родителите да виждат децата си задачи и степени. Учителите, подлежащи на създаване и поддържане на родителски записи, биха могли да изпращат сигнали към родителите за училищните събития, пропуснати ангажименти, както и други важни съобщения. По същия начин, учителите могат, при спазване на създаване и поддържане на данни клас-участнички, генерират списъци лицевата клас. така че ако един учител ще има заместител учител в класната стая, който се нуждае от отпечатан списък, те могат да печатат една от сметка Edmodo.

Student и евентуално родителски, данни, обикновено вече се поддържа в система за управление на информацията на едно училище и така ще изисква постоянни усилия и грижи, за да се дублира и поддържа данни за Edmodo извън собствени проверки на сигурността на училището.

Edmodo, както при всяка социална мрежа, може да се използва като място да публикувате и критика работа, улесняване на сътрудничеството, и след творческо писане за публика. [2] също така е обект на същите потенциални злоупотреби, както и другите социални мрежи. В началото на декември 2012 г., Edmodo претърпя стил реконструкция да се опита да осигури по-лесно сърфиране, емотикон отговори на задачи, както и добавянето на две приложения, фото редактор и SchoolTube, образователна видео сайт.

Образователни сайтове за социални мрежи, като Edmodo, предлагат възможност да се "свърже със студенти и да им помогне да създадат норми и да разсъждаваме върху това как ще бъдат интерпретирани различни онлайн действия." [3] Edmodo и други сайтове за социални мрежи предлагат възпитатели шанс да се проучат възможностите за използване на социалните мрежи и използване на медии и онлайн формати.

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top