Мира Енева стана носител на наградата за 2016 година

И тази година в края на месец май, заедно с изпращането на нашите випускници, ние от Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“, гр. Добрич, връчихме ежегодната си награда „Наследници на Райко Цончев“. Наградата е инициирана от правнука на добруджанския благодетел, Боян Цончев, който понастоящем ръководи собствен бизнес във Великобритания. Тя се дава вече трета поредна година, откакто гимназията установи връзка с наследника на своя патрон.

Наградата, която се състои от плакет за отличие и парична стипендия от 1000 лв., тази година бе връчена на отличника на випуск 2016 на гимназия „Райко Цончев“, Мира Енева. Тъй като една от най-изявените добродетели на Райко Цончев е благотворителността, принципите, които ни водеха при избора на носител на наградата бяха освен отличие в училище, той да е и участник в благотворителни проекти и мероприятия на гимназията. А извън училищните живот и дейност, Мира е изявен спортист в младежкия волейболен отбор на Добруджа. И както се случва при повечето спортисти, отборният спорт допълнително е изградил у младото момиче характер на отговорност и съпричастност към другите.

Наградите „Наследници на Райко Цончев“ се удостояват и със специален кът в гимназията, където ученици, учители, родители и гости могат да подхранват своята надежда и вяра, че добродетелта на Райко Цончев винаги ще има своите наследници.

Вашите коментари

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top